ေႏြ ရာသီစာေတြပါ။
အီကုတ္ ကေတာ့ သိႀကပါတယ္ .. ေနာက္ေခ်းပိုး ( Beatle )ေကာင္ က သူ ့ဥကို ေနာက္ေခ်း ထဲ ထည့္ျပီး အဲဒီ ေနာက္ေခ်း ကို ေနာက္ထပ္ ေနာက္ထပ္ ေနာက္ေခ်း ေတြထပ္ မံ ျပီး အလံုးႀကီး ျဖစ္ေအာင္လုပ္( တင္းနစ္ေဘာ့လံုး ေလာက္ရွိပါတယ္) .. က်င္းထဲထည့္ ထားတာ .. အေကာင္ေလးေပါက္လာေတာ့ အေကာင္ေလးက အတြင္းက ေနာက္ေခ်း ကို စားျပီး ေျဖးေျဖး ႀကီးလာတာပါ။ အီကုတ္ တက်င္းတူး ရင္ ၁၀ လံုး ကေန ၂၀လံုး ေလာက္ အထိရတတ္ပါတယ္။ Field ဆင္းတံုးက အတူပါတဲ့ ရခိုင္က တေယာက္ အီကုတ္ ကို ဒီတိုင္း အရွင္ႀကီး ပါးစပ္ ထဲထည့္ျပီးစားတာ ေတြ ့ဘူးတယ္။
ျမက္မန္းဥ ဆိုတာက ပုရြက္ဆိပ္ တမ်ိဳး ရဲ ့ဥေသးေသး ေလးေတြပါ တက်င္းေတြ ့ရင္ ပုလိုင္း တ၀က္ေက်ာ္ ရတတ္ျပီး ျပန္ျပဳပ္လိုက္ ျပီးမွ ေစ်းထဲ မွာ ၀ါးကပ္ထုတ္ေလးေတြ နဲ ့ေရာင္းပါတယ္၊ ေစ်းေန ့ ညေနဆိုရင္ ငါးဖိန္းခ်က္၊ ပဲပုပ္ေစ့ေႀကာ္၊ ျမက္မန္းဥသုတ္ အားပါးပါး တကယ္ ထမင္းျမိန္တာပါ။
ေနရာေဒသ လိုက္ျပီး အစားအေသာက္ ဓေလ့ ပံုစံ ေတြ ကြာသြားႀက ပါတယ္။
ကမၻာတလႊား ဆန္းဆန္းျပားျပား ထူးထူးဆန္းဆန္း ေတြ စားႀကတာ တီဗီ အစီအစဥ္ေတြမွာ ရုိက္ျပထားတာေတြလည္း အမ်ားႀကီး ႀကည့္ခဲ့ဘူးျပီးပါျပီ။ တေလာေလးတုံးက ဥေရာပ (အီတလီ ထင္ပါတယ္) ႏူိင္ငံတခုမွာ တီေကာင္ေတြ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ခ်က္ျပဳတ္ ျပင္ဆင္ျပီး ပါတီ တခုမွာေကြ်းတာ ႀကည့္လိုက္ရေသးတယ္။
One important point is that while there are poisonous plants (never eat a wild mushroom), all living animals are safe to eat. ဆိုဘဲ ....
ဆံုဘူးတဲ့ ရဲေဘာ္တေယာက္ ေျပာျပဘူး ပါတယ္။ အေျခအေန ေပးရင္ ရုိးမတက္ျပီး ႀကြက္ ပစ္တယ္တဲ့ .. အဆန္းပါလား ဆိုေတာ့ .. စကား၀ွက္ နဲ ့ ႀကြက္ ဆိုတာ ဆင္ကို ေခၚတာတဲ့ .. အစြယ္ေစ်းေကာင္း တယ္ဆိုတာကိုး .. ေအာ္တိုမက္တစ္ ရုိင္ဖယ္ေတြ နဲ ့ ဆိုေတာ့ ဆင့္ အဘ လည္းလာထားဘဲ .. ရိုင္ဖယ္ .. မိုင္ႏွစ္ဆယ္.. တိုင္ကြယ္.. ေနေတာင္ မရဘူး တဲ့..
အဲလို သတ္ျပီး အစြယ္ျဖတ္ သြားတဲ့ ဆင္ေသတေကာင္ .. ေတာထဲ မွာ ေတြ ့ဘူးတယ္ .. အလုပ္သမားေတြ ကေတာ့ စားဘို ့ အသားေတြယူႀက ပါတယ္ .. မစားရဲ လို ့မစားခဲ့ဘူးပါ။
တဖက္ က စားလို ့ရတာ အကုန္စား အင္းဆက္ေတြ တီ ေကာင္ ေတြေတာင္ စားလာႀကသလို တဖက္ ကလည္း ပတ္၀န္းက်င္ထိန္းသိမ္းေရး အတြက္ အသားစား ေလ်ွာ့ဘို ့ တနလၤာတရက္ အသားမစားေန ့ လုပ္ႀကဘို ့ေဆာ္ႀသလာ ႀကတယ္။
ဆိုင္မဆိုင္ေတာ့ မသိပါ .. ဒီဘက္ေခတ္ လူေတြသိသိသာသာ ၀ လာႀက တာ ေမြးျမဴေရး ႀကက္ ၀က္ ေတြ ကို ေကြ်း/ထိုး တဲ့ အသားတိုးေဆးေတြရဲ ့ ဓါတ္ႀကြင္း ေတြကလည္း တနည္းနည္း ပတ္သက္ ေန မယ္လို ့ ထင္ပါတယ္ ။ တခါတခါ ရမ္းခ်တာလည္း တည့္တည့္က်တတ္တာမို ့... း))
ေဆးထိုးရင္ အေတာင္ပံ မွာထိုးတာမ်ားလို ့ႀကက္ေတာင္ပံ ေလၽွာ့စား လို ့လည္းေျပာႀကပါေသးတယ္။
တခါကလည္း .. က်ေနာ္တို ့ဆီမွာ ႏြားတေကာင္ ကို ေဂၚဖီထုပ္ အခြံေတြ ေကြ်းလိုက္တာ ႏြားႀကီး ဘိုင္းကနဲ လဲေသ သြားတာ ျမင္ဘူးခဲ့ပါတယ္။ ပိုးသတ္ေဆး ဖ်န္းျပီးစ ေဂၚဖီထုပ္ ျဖစ္မွာပါ။ ေနာက္ျပီး ပန္းေဂၚဖီ ဆိုတာလည္း အင္မတန္ ပိုးက်တတ္တာ မို ့ ပိုးသတ္ေဆး မႀကာမႀကာ ဖ်န္းတတ္ႀကပါတယ္... ေရႀကာႀကာေဆးႀက ေပါ့ဗ်ာ.. Green House နဲ ့စိုက္တာ တို ့ Organic Farming ကတို ့ကိုေတာ့ မဆိုလိုပါ...
က်ေနာ္တို ့ ရြာမွာက တိတိက်က် စစ္ေဆးတာ မ်ိဳး .. အေရးယူတာမ်ိဳး မရွိတာ မို ့ စိုက္ပ်ိဳးတဲ့ သူေတြ အခ်ိဳ ့ကေတာ့ သီးႏွံ ျဖစ္ထြန္းေရး ေစ်းေကာင္းရေရး ကိုဘဲ .. ပိုဦးတည္မွာပါ .. အသိ ပညာေပးတာေတြ နဲ ့ေ၀း ေနႀကသူ ေတြ ပိုးသတ္ေဆး အသံုးျပဳနည္း အားနည္းေနႀကသူေတြ .. ကိုယ္က်ိဳး တခုဘဲ ႀကည့္သူေတြ ေပါ့။
သက္သတ္လြတ္ စား တဲ့ လူေတြ မ်ားလာေနေပမဲ့ က်ေနာ့္မွာ စိတ္ကူးဘဲ ရိွျပီး အေကာင္ထည္ေတာ့ မေဖာ္ႏူိင္ေသးပါ ..အသား စားတာ(နည္းနည္း) ေလ်ွာ့ေနပါတယ္၊ Meat-reducer ေတာင္ မဟုတ္ေသး ပါဘူး။
သက္သတ္လြတ္ စားတာ ကို လည္းဒီလိုအဆင့္ဆင့္ ခြဲထားႀက ေသးတယ္တဲ့ ...
(VEGGIE VOCAB) )
- Vegetarian
Someone who does not eat meat or fish
- Vegan
A strict vegetarian who doesn't eat any animal products at all, including egg and dairy food
-Meat-reducer
Someone who cuts down on meat intake
- Flexitarian
Someone who is usually vegetarian, but may eat meat occasionally
စားလို ့ရတာ အကုန္စိုက္
စိုက္လို ့ရတာေတာ့ အကုန္ မစား ေလ နဲ ့ ..
ႀကက္ဆူေတြ သြားစားရင္ ပန္း ကမၻာ ေလး ထဲေရာက္သြား မွာေပါ့ ... :0)
mks
2 comments:
ၾကက္ကိုေတာ့ ေတာင္ပံမစားဘူး...ေပါင္ျခံပဲ..အဟဲ..
ဒို႔ဆီမွာေတာ့ ဘတ္ဖဲလိုးျမိဳ့ကေတာင္ပံေက်ာ္(Bufflo Wings) ကေတာ့နာမည္ၾကီးတယ္
ေခတ္ကေတာ့.. ေျပာၾကသလိုု..ေခတ္ကိုုသယ္တဲ့လူေတြက..သိပ္ကိုု ဆန္းၾကယ္ နားလည္ လည္ပတ္..လူလည္ က်ကုုန္ေတာ့..အသားစားလဲ မထူး..ဗက္ဂ်ီစားလဲ မထူးေတာ့ပါဘူးေလ..
တေလာက.. အိမ္ျပန္ေတာ့..အနားက ရြာက.. အသိ ေတာင္သူ တေယာက္က ေျပာတယ္..သူတိုု႕ျခံထဲက..စိုုက္တဲ့ ဟာေတြ..သူတိုု႕ မစားဘူးတဲ့.. ( ဘုုရားေရ လိုု႕... ေတာသူေတာင္သား ေတြေနာ္..ဒါေတာင္..)
အဲဒီေတာ့..ဘယ္လိုု လုုပ္ရမတုုန္းေလ.. း)
ဘာမွမစားပဲ အသက္ရွင္တဲ့ နညး္ပညာ ေပၚလာရင္ေတာ့ မသိဘူး..
Post a Comment